Nákladní vlak narazil u Folmavy do stromu asi půl hodiny před úterní půlnocí. Další strom spadl podle hasičů na koleje také u Třemešné na Tachovsku, na trati z Bělé nad Radbuzou.

"Většina zásahů byla po 22:00 do půlnoci," řekl Livinka. Během dvou hodin zasahovali hasiči zhruba u dvou desítek událostí, další byly po půlnoci, kdy se situace začala uklidňovat. "Poslední zásah jsme měli asi kolem 3:00," dodal Livinka. Nejvíce popadaných stromů bylo v noci na Domažlicku, na Šumavě na Klatovsku a na Tachovsku. V Boru na Tachovsku srazil vítr na silnici informační tabuli. Hasiči zasahovali také na jižním Plzeňsku a v okolí Plzně.

Podle Pavla Kopečka z plzeňské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu byly nejsilnější noční nárazy větru na kopcích na Šumavě a v Krušných horách před půlnocí. Nejsilnější vítr byl na německém Velkém Javoru u hranic poblíž Železné Rudy na Šumavě, v nárazech až 126 kilometrů za hodinu, na jihočeském Churáňově měl vítr v nárazech rychlost asi 90 kilometrů v hodině. V Plzeňském kraji zaznamenali meteorologové nejsilnější nárazy na Přimdě v Českém lese na Tachovsku, a to zhruba 79 kilometrů za hodinu, v nižších polohách měl vítr v nárazech rychlost do 72 kilometrů za hodinu, například ve Stříbře. V Plzni naměřili meteorologové rychlost větru přes 68 kilometrů za hodinu.