WestSpiel v aukci nabízí díla s názvem Triple Elvis a Four Marlons, na kterých jsou v trojnásobném provedení hudební hvězda Elvis Presley a čtyřikrát herec Marlon Brando.

WestSpiel je sice dceřinou společností finančního ústavu NRW.Bank, jehož jediným vlastníkem je Severní Porýní-Vestfálsko, zemská vláda již ale dala na vědomí, že prodej nemůže zastavit. Podle zemské premiérky Hannelore Kraftové totiž nejsou nabízená díla předmětem státního kulturního významu, jak určuje zákon o ochraně kulturních památek.

Kraftová upozornila, že není možné, aby obě Warholova díla koupila zemská vláda. Přislíbila také, že peníze nebudou použity k úhradu dluhu spolkové země. "Toto tabu nebude porušeno," dodala. Podle portálu artnet.com WestSpiel naznačil, že chce část výnosu použít k modernizaci kasin.

Na dopis, kterým ředitelé muzeí v NRW vyzvali zemskou vládu, aby prodej zastavila, Kraftová odpověděla, že WestSpiel si Warholova díla pořídil z vlastních zdrojů. Také uvedla, že společnost je právně nezávislou firmou, do jejíhož hospodaření stát nemůže zasahovat.