Lídři hnutí zatím nezveřejnili personální obsazení rady ani to, jaké oblasti komu připadnou, budou o tom ještě jednat. Jasno by podle nich mělo být do týdne. "Budeme chtít vzájemnou propojenost, abychom my viděli na některé věci, opačně naši kolegové ze STAN. Neočekávám tam žádné problémy," řekl lídr ANO Patrik Kamas, který bude neuvolněným radním.

Adámka s Kamasem spojuje také zlínský hokejový klub, primátor je jeho prezidentem, Kamas jednatelem. Kamas je také ředitelem marketingu společnosti PSG, která je generálním partnerem klubu. Adámek již dříve uvedl, že chce koalici sestavit s někým důvěryhodným. Dnes zdůraznil, že spolupráce s Kamasem v klubu byla vždy dobrá. "Věřím mu. Co se domluví, to vždy platí," řekl Adámek.

K prioritám města bude podle Kamase patřit vedle investic také například lepší spolupráce mezi vzdělávacími institucemi, městem a firmami. "Aby firmy nacházely kvalifikované zaměstnance a vzdělání produkovalo lidi, kteří budou mít uplatnění. Aby neodcházeli mladí lidé a firmy zde měly dobré podmínky," uvedl.

Starostové po volbách jednali o možné koalici také se sociální demokracií, rozhodovali se mezi dvojkoalicí s ANO a možností přibrat také ČSSD. "Dlouho jsem to zvažoval, stabilita pro mě byla to hlavní, když jsme se s ANO bavili, bylo to velmi konstruktivní jednání," řekl Adámek. "Lidé dali ve volbách nejvíce hlasů těmto dvěma hnutím a přejí si tedy, aby vedla naše město. Jejich vůli respektujeme, a proto jsme se dohodli na spolupráci. Nebyl v tom zásadní problém, naše volební programy mají hodně společného," uvedl primátor. Od sociální demokracie má prý příslib konstruktivní opozice. "Slíbili, že budou v maximální míře spolupracovat na věcech, které budou ve prospěch našeho města," podotkl. Sociální demokraté získali ve volbách šest mandátů.

STAN obhájili vítězství z minulých voleb v roce 2010, tehdy však kandidovali společně s TOP 09. Nyní šly subjekty do voleb samostatně, TOP 09 se do zastupitelstva nedostala. Na čtvrtém místě skončila společná kandidátka lidovců a hnutí Zlín 21 s šesti mandáty. Komunisté dostali tři mandáty. Zastupitele nebude mít TOP 09 ani ODS.

Před čtyřmi lety vznikla ve Zlíně koalice TOP 09/STAN, hnutí za Morální Očistu Radnice (M.O.R), KDU-ČSL, Zlínského hnutí nezávislých (ZHN) a Věcí veřejných. V opozici skončila ODS, ČSSD a komunisté. Z rady však odešlo několik radních. Rozštěpilo se hnutí M.O.R, část odešla do opozice, druhá část zůstala ve vedení města a přejmenovala se na Zlínskou volbu, někteří její členové nyní kandidovali pod hlavičkou STAN. Někteří členové TOP 09/STAN vytvořili hnutí Zlín 21.