Podle reportéra Al-Džazíry došlo dnes ke čtyřem atentátům u letecké základny v Benghází. "Boje okolo základny pokračují, milice ji chtějí dobýt před svátkem íd al-adhá, který je v sobotu," uvedl reportér. Íd a-adhá je islámským svátkem obětování. "Na základně se nacházejí těžké zbraně, a proto je její dobytí pro milice klíčové, jestliže chtějí získat kontrolu nad Benghází," dodal.

Milice už v druhém největším městě Libye ovládli vojenskou základnu a nyní se snaží získat kontrolu i nad letištěm a leteckou základnou, což jsou poslední opěrné body sil odpadlického generála Chalífy Haftara, jehož podporuje i část vládního vojska.

Chaos panující v Libyi rozpoutaly skupiny, které se podílely na svržení Kaddáfího. Odmítají složit zbraně a podřídit se vládě a bojují mezi sebou i proti armádě o území, která po revoluci ovládly. Metropoli Tripolis kontrolují milice z Misuráty, které si vybojovaly na svých rivalech ze Zintánu tamní mezinárodní letiště. To je od 13. července uzavřeno. Zemi už dříve opustila také většina cizinců, své občany i diplomatický sbor evakuovala také Česká republika.