Na událost z předminulého roku upozornil francouzský satirický list Le Canard Enchaine, který uvedl článek titulkem "Marine chce řídit Francii, ale už nemá řidičák". Le Penová poté přiznala, že ztratila všech 12 možných bodů a o průkaz přišla, prý však nikoli svojí chybou. "Používala jsem služby řidiče, který mě vozil v mém soukromém autě. Akceptovala jsem ztrátu bodů, protože jsem nechtěla dostat do problémů člověka, který řídil," přišla s vysvětlením a médiím vzkázala, ať prozkoumají fotografie z oněch dopravních přestupků.

Podle francouzského listu zahrnují například překročení rychlosti či jízdu na červenou. Neúspěšná prezidentská kandidátka a zastánkyně tvrdého přístupu k imigrantům je známa rovněž tím, že kritizuje radary měřící rychlost automobilů, které označuje za "další daň maskovanou jako akci zachraňující životy".

Le Penová se již snažila právní cestou svůj průkaz dostat zpět, jenomže se dopustila dalšího přešlapu - nezaplatila 3000 eur (83.000 korun) advokátní kanceláři, která pro ni v tomto sporu pracovala.

Její strana byla ve Francii nejúspěšnějším politickým subjektem v letošních eurovolbách a podle jednoho z posledních průzkumů by v případném druhém kole prezidentského souboje v roce 2017 mohla porazit současného vládce země Françoise Hollandea.