Celkem devítičlennou skupinu unesli v polovině června 2009 na severu země pravděpodobně šíitští povstalci. Bylo v ní sedm Němců, Brit a Jihokorejka. Mezi Němci byl 36letý manželský pár, tři děti a dvě ošetřovatelky. Mrtvá těla Jihokorejky a německých ošetřovatelek byla objevena už po pár dnech.

Pět let byl osud rodiny ze saské obce Meschwitz neznámý. Dnes německé ministerstvo zahraničí informovalo příbuzné, že Johannes, Sabine a Simon Hentschelovi už nejsou naživu, uvedl pastor Reinhard Pötschke, který má k rodině blízko. Hentschelovi v Jemenu pracovali pro křesťanskou humanitární organizaci.

Dcery Lydia a Anna, jimž je dnes deset a osm let, se vrátily do Německa už v květnu 2010. Dívkám se podle Pötschkeho daří dobře a chodí do školy.

Ministerstvo zahraničí napsalo, že podle "spolehlivých zpravodajských informací" byla trojice Němců zabita, popřípadě zemřela, řekl duchovní. Zabiti údajně byli rodiče, zatímco jejich malý syn zemřel na infekci. Další informace nejsou známy.

Okolnosti více než pět let starého únosu stále nejsou jasné. K únosu se nepřihlásila žádná skupina. Stal se ale v hornaté oblasti kolem města Saada, kde proti vládním jednotkám bojují povstalci ze šíitského kmene Hútí.