Dny NATO dnes navštívil prezident Miloš Zeman, který o úspěšnosti akce řekl, že zájem návštěvníků mluví za všechno. Prezident se v Mošnově vyjádřil k modernizaci české armády, nová generace zbraní podle něj bude určitě zahrnovat bezpilotní letouny. Připomněl, že už na summitu NATO říkal ve svém projevu, že potřebujeme méně tanků a více dronů, tedy bezpilotních letadel. "Zdá se, že nová generace zbraní bude určitě zahrnovat mimo jiné i ty bezpilotní letouny. Zatímco pokud jde o tanky, tak s těmi se proti teroristům z Islámského státu dá bojovat dost těžko," řekl Zeman.

Je podle něj dobře, že česká armáda má nadzvukové letectvo, i když někteří lidé proti tomu protestovali. Uvedl, že kromě Islandu a Lucemburska by ČR byla jedinou zemí bez nadzvukových letadel. "Určitá chyba, o které všichni víte, byla, že jsme si předtím vesele pořídili 72 podzvukových bitevníků L-159 a pak nevěděli, co s nimi, a vyhodili jsme za to desítky, doslova desítky miliard. Takže jsem rád, že máme gripeny. A pokud jde o ty L-stopadesátdevítky, snad je alespoň někam prodáme," řekl prezident.

Krišica uvedl, že hlavními hvězdami dynamických ukázek byl letos konvertoplán amerického letectva CV-22B Osprey pro speciální jednotky, rekordní počet ukázek bojových nadzvukových letounů z celé Evropy, zákrok speciální pořádkové jednotky české policie a polské pohraniční policie ve vlaku a dětští hasiči Lvíčátka.

Největší akce svého druhu ve střední Evropě se letos zúčastnily vojenské, záchranářské a bezpečnostní jednotky 16 zemí. Speciální partnerskou zemí bylo Polsko. Zejména v sobotu Dny NATO provázely také dopravní komplikace, lidé čekali v kolnách automobilů až čtyři hodiny.