Salmond se s byznysmeny sešel na letišti v Edinburghu a spolu s těmi, kteří samostatné Skotsko podporují, se snažil přesvědčit ty, kdo mají o výhodách odtržení pochybnosti. Skupina podnikatelů v prohlášení uvedla, že "Skotsko vždy mělo bohatství, talent a zdroje" a že případná nezávislost dovolí vládě "vytvořit hospodářskou a pracovní politiku na míru".

Salmond na schůzce opětovně nařkl Camerona, že svou kritikou skotské nezávislosti šíří paniku a strach mezi byznysmeny. Rovněž kritizoval BBC za údajnou nevyváženost zpravodajství. Přesto je ale přesvědčen, že Skotové odtržení od Británie podpoří, takže během příští Cameronovy návštěvy chce již diskutovat o podrobnostech rozdělení.

"Příště, až přijede do Skotska, tak to nebude o zahrnování láskou na poslední chvíli či o zoufalém zastrašování," uvedl.

Salmond rovněž odmítl varování, že Skotsko bude v případě samostatnosti čelit ekonomickým potížím. Nezávislá země naopak podle něj může dosáhnout větší prosperity.

Cameron ve svém projevu znovu zopakoval výhody setrvání Skotska ve Spojeném království, zároveň ale případné odtržení označil za bolestivý rozvod, který bude nezvratný. "Pokud Skotsko řekne rozdělení Británie ano, naše cesty se navždycky rozdělí," řekl premiér.

Kampaň před hlasováním se vyostřila minulý týden poté, co průzkumy poprvé ukázaly, že osamostatnění Skotska má reálnou šanci projít. Zastánci a odpůrci samostatnosti od té doby denně přesvědčují voliče a také se navzájem obviňují ze lží a zavádějících tvrzení. Do kampaně se zapojují i známé osobnosti - proti nezávislosti Skotska se dnes nově vyslovil fotbalista David Beckham, opačnou stranu zase podpořila módní návrhářka Vivienne Westwoodová.