Nepeněžní plnění je možné čerpat na státní i soukromé mateřské školy registrované v rejstříku ministerstva školství. Zaměstnavatel musí zaručit jeho účelovost, tedy ověřit registraci školky i pravost jejího bankovního účtu. Zatím není tato forma podpory příliš rozšířená. "Podle našich zjištění se to příliš nepoužívá, protože se o tom moc neví," uvedl Martin Bulíř, generální ředitel společnosti Edenred.

Tato firma nyní přichází s projektem Ticket Junior, který by měl uplatňování výhody zjednodušit. Pokud se do něj zaměstnavatelé zaregistrují, provozovatel projektu na sebe převezme povinnost ověřovat oprávněnost příjemce a platby školkám bude provádět pomocí vlastní aplikace.

Podle Frische by se měla tato výhoda v budoucnu vztahovat na zaregistrované dětské skupiny, pokud bude schválen příslušný zákon. Ten počítá s tím, že by rodiče s dítětem umístěným v tomto zařízení měli nárok na slevu na dani. Daňovou úlevu ve formě uznání nákladů spojených s provozem dětské skupiny by mohli čerpat i zřizovatelé. Těmi by mohly být firmy, úřady, obce, vysoké školy, neziskové organizace nebo spolky.