Od obnovení bojů, tedy od úterního odpoledne, přišlo podle palestinského ministerstva zdravotnictví o život přes 20 Palestinců a téměř 70 utrpělo zranění. Hamas na Izrael vystřelil stovku raket, z nichž některé odrazila protiraketové obrana. V Ašdodu raketa spadla na obytný dům a zničila ho.

Izraelská armáda v úterý obnovila nálety v reakci na porušení izraelsko-palestinského příměří a na ostřelování Izraele raketami odpálenými z Pásma Gazy. Vzájemné útoky se odehrály ještě před nočním vypršením příměří mezi oběma stranami. Klid zbraní tentokrát už nebyl prodloužen. Původně pětidenní příměří skončilo v pondělí večer a bylo prodlouženo o 24 hodin. Egypt, který působil jako prostředník rozhovorů, dnes obě strany vyzval, aby se vrátily k jednacímu stolu. Izrael ale už svou delegaci z Káhiry odvolal a povolal do zbraně 2000 rezervistů.

Ani podle dnešního večerního prohlášení izraelského premiéra Benjamina Netanjahua to nevypadalo, že by se za současné situace chtěl židovský stát vrátit k jednacímu stolu. "Zabili jsme stovky teroristů, zničili jsme jejich tunely a zmařili jejich veškeré úsilí, aby na nás zaútočili," prohlásil Netanjahu. Operace v Pásmu Gazy podle něj ještě ale neskončila. Židovský stát nyní vynaloží veškeré úsilí, aby "svou kampaň dokončil a nastolil na jihu země opět klid". "Budeme pokračovat, dokud nedosáhneme našeho cíle," dodal.

Nejnovější izraelsko-palestinský konflikt začal v červenci po únosu a zavraždění tří izraelských mladíků na Západním břehu Jordánu a následném zabití palestinského chlapce v Jeruzalémě. Dosud zemřelo přes 2000 Palestinců a skoro 70 Izraelců.

Vojenské křídlo Hamasu podle agentury Reuters oznámilo, že se Izraeli nepodařilo Muhammada Dífa zabít. O život ale přišla jeho žena a dítě. Radikálové pozvali občany Gazy na jejich pohřeb, který se konal dnes.

Ozbrojené křídlo Hamasu pohrozilo odpálením dalších raket na telavivské letiště a vyzvalo světové aerolinky, aby se mu vyhnuly. Jeden z velitelů Hamasu prohlásil, že hnutí se rozhodlo "odpovědět na izraelskou agresi" tím, že letiště se stane "terčem útoku".