Na záběrech jsou vidět palestinští radikálové procházející tunelem vedoucím na území židovského státu a následně se schovávající za zdmi stanoviště. Poté kamera, kterou mají nejspíš upevněnou na helmě, zabírá přestřelku s izraelskými vojáky. Na závěr ozbrojenci z místa incidentu utíkají zpět do tunelu a ukazují zbraň, kterou ukořistili.

Videozáznam jako první zveřejnila televizní stanice Al-Aksá, která je hlásnou troubou Hamasu. Její sídlo se v uplynulých dnech stalo terčem útoku izraelského letectva, stanice ale i nadále pokračuje ve vysílání. Jak k záznamu poznamenala palestinská agentura Maan, pravdivost záběrů nebylo možné ověřit.

Izraelská armáda již dříve potvrdila, že v oblasti bylo v pondělí zabito pět vojáků, Brigády Kásam ale tvrdí, že zabily deset příslušníků izraelských bezpečnostních složek.

Izraelští vojáci se během operace Ochranné ostří zaměřili mimo jiné právě na zničení podzemních chodeb, z nichž radikálové z Hamasu podnikají útoky na území židovského státu. Právě zničením všech tunelů podmínil v pondělí izraelský premiér Benjamin Netanjahu konec operace v Pásmu Gazy.