Na sebevražedném útoku se podle prvních informací podíleli dva atentátníci. Jejich cílem se stala kasárna speciálních jednotek libyjské armády na jihovýchodě města.

I dnes rovněž pokračovala již více než týdenní bitva o kontrolu nad letištěm v libyjské metropoli Tripolisu. Letiště je od svržení Kaddáfího v rukou někdejších rebelů z města Zintán, ležícího přibližně 170 kilometrů jihozápadně od metropole. Rivalové z islamistických milic je ale chtějí z Tripolisu vytlačit. Při bojích zemřeli nejméně tři lidé.

Tvrdé střety mezi islamistickými milicemi a vojáky se v Benghází rozhořely v pondělí. Islamisté napojení na teroristickou organizaci Ansar aš-Šaría tehdy zaútočili na místní vojenskou základnu, příslušníci armády a další bojovníci, kteří se přidali na stranu bývalého generála Chalífy Haftara, jejich útok odrazili.

Haftar patřil v minulosti k oponentům bývalého vůdce Muammara Kaddáfího. Dvě desetiletí strávil v USA a má také americké občanství. Nedávno tento bývalý generál vyhlásil válku islamistům na východě Libye a na jeho stranu se přidalo několik vojenských jednotek.