Palba těžkých zbraní byla podle zpravodaje AFP slyšet i v centru města, vzdáleném asi 25 kilometrů od letiště. Z města byly vidět i sloupce dýmu stoupající nad letištěm.

"Okolo šesté ráno poblíž letiště explodovaly rakety. Následovaly potyčky mezi mezi bývalými povstalci ze Zintánu, kteří letiště ovládají, a dalšími skupinami, kteří je chtějí odtud vypudit," řekl AFP zdroj z letištních služeb, který si vzhledem k okolnostem přál zůstat v anonymitě.

Od svržení diktátora Muammara Kaddáfího v říjnu 2011 je letiště v rukou někdejších rebelů z města Zintán, nalézajícího se přibližně 170 kilometrů jihozápadně od Tripolisu. Dnešní potyčky následovaly po výzvách islamistických milicí vyhnat zintánské rebely z Tripolisu.

Egyptské aerolinky EgyptAir zrušily dva nedělní lety do Tripolisu, kde stovky cestujících čekají na letišti na opětovné zahájení provozu. Nedělní lety zrušily i British Airways a Turkish Airlines.

Prozatímní libyjské vládě se nepodařilo odzbrojit někdejší povstalecké milice, které leckde vzaly zákon do vlastních rukou a ovládají i mnoho významných zařízení.