Zatímco na předchozích záběrech těsně po svém propuštění ze zajetí, kde strávili deset měsíců, byli novináři ještě zarostlí a s dlouhými vousy, na letišti byli již oholení. Z bouřlivého přivítání byli velmi dojatí. "Jsme šťastní, že jsme zpátky doma. Je skvělé opět dýchat jako svobodný člověk," uvedl jeden z reportérů Didier François. "Byla to dlouhá doba, ale nepochybovali jsme o tom, že se dostaneme na svobodu," dodal.

Po setkání se svými blízkými se novináři ještě odebrali do vojenské nemocnice ve francouzské metropoli, kde jim mají provést všechny nezbytné zdravotní testy.

Didier François, který pracoval pro rozhlasovou stanici Europe 1, a fotograf Edouard Elias byli uneseni severně od Halabu 6. června 2013. Nicolase Hénina, píšícího pro časopis Le Point, a fotografa na volné noze Pierra Torrese zajali o něco později 22. června. Za jejich únosem podle všeho stáli islamisté z organizace Islámský stát v Iráku a Levantě (ISIL).

Turečtí vojáci muže objevili v noci na sobotu na hranicích se Sýrií. Francouzské úřady okolnosti propuštění novinářů nezveřejnily. Jeden z reportérů Nicolas Henin, kterého hned na letišti vítaly jeho dvě děti, nicméně televizi France 24 popsal, že je k hranicím dovezli jejich únosci. "Nasměrovali nás k pozicím turecké armády, kde jsme byli očekávaní," řekl sedmatřicetiletý Henin. "Všichni čtyři jsme překročili hranice s rukama v kapsách, není pravda, že jsme měli zavázané oči," vyvrátil předchozí tvrzení některých tureckých médií. "Naše propuštění bylo opravdové překvapení," dodal.

Jak rovněž popsal, se svými vězniteli cestoval po celé Sýrii. "Bylo to složité, drželi mě na několika místech, v různých typech vězení. Většinou s jinými lidmi. Někdy jsme cestovali i několik dní," řekl Francouz. Nejhorší prý pro něj byl okamžik, kdy se tři dny po svém únosu pokusil utéct. Na svobodě ale strávil jen jednu noc a únosci ho zase dopadli.