Počet přenocování se zvýšil o jedno procento na 9,6 milionu. To znamená, že turista strávil na dovolené ve Slovinsku v průměru čtyři dny.

Z celkového počtu turistů jich bylo 66,7 procenta zahraničních, zbytek tvořili domácí turisté. Na celkovém počtu přenocování měli zahraniční turisté podíl 62 procent. Počet zahraničních turistů stoupl o pět procent a přenocování o tři procenta. Počet domácích turistů naopak klesl o jedno procento a počet jejich přenocování o tři procenta.

Nejvíce zahraničních turistů loni opět přijelo z Itálie. Na celkovém počtu turistů měli Italové podíl 16 procent. Následovalo Rakousko a Německo s podílem 12 procent, napsala agentura APA.

Z České republiky přijelo podle údajů statistického úřadu do země 65.464 turistů, což byl devátý nejvyšší počet. Meziročně počet českých turistů v zemi stoupl o 3,8 procent a počet jejich přenocování o šest procent.

Nejvíce oblíbené mezi turisty byly podle počtu přenocování slovinské lázně. Druhé místo patřilo horským rezortům a třetí přímořským rezortům. Zde však počet přenocování klesl. Zájem byl i o hlavní město Lublaň, kde počet přenocování vzrostl o 11 procent.