Na čtyřstranná jednání do Švýcarska přijeli šéfka unijní diplomacie Catherine Ashtonová a ministři zahraničí Ruska, USA a Ukrajiny Lavrov, John Kerry a Andrij Deščycja.

Lavrov na tiskové konferenci řekl, že účastníci schůzky vyzvali, aby všechny nelegálně ozbrojené skupiny na Ukrajině složily zbraně, aby se budovy obsazené ozbrojenci vrátily svým původním vlastníkům a aby skončila okupace nejrůznějších prostranství. Vyzvali rovněž k vyhlášení amnestie pro všechny účastníky protestních akcí s výjimkou těch, kteří mají na svědomí závažné trestné činy. Lavrov zdůraznil, že výzva k odevzdání zbraní a ukončení okupačních akcí se týká obou stran konfliktu, tedy proruských separatistů i pravicových radikálů podporujících vládu v Kyjevě. Zbraněmi mohou disponovat jen vojáci a policisté, dodal.

Ze slov šéfa ruské diplomacie nebylo patrné, zda se závěrečným prohlášením souhlasili všichni účastníci dnešní schůzky, tedy i ukrajinský zástupce. Krátce před tiskovou konferencí mluvčí ruské delegace Marija Zacharovová informovala, že společné prohlášení připravují zástupci Ruska, EU a USA, tedy bez Ukrajinců.

Lavrov také řekl, že hlavní role ve zprostředkovatelském úsilí na Ukrajině by se měla ujmout Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě. Předpokládá přitom rozšíření její současné mise, která na Ukrajině již působí.