Nejvážnější byl bombový útok sebevražedného atentátníka na vojenskou hlídku ve městě Mosul na severu země. Zahynulo při něm osm vojáků a dalších 13 osob, včetně civilistů, utrpělo zranění. Podle Reuters byl mezi oběťmi nejmenovaný brigádní generál a další tři důstojníci.

V hlavním městě Bagdádu ozbrojenci při střelbě z jedoucího auta zabili na kontrolním stanovišti čtyři provládní sunnitské milicionáře a další tři zranili. V jedné ze čtvrtí na západě hlavního města výbuch bomby na trhu zabil dva civilisty a osm jich zranil. Další nejméně čtyři vojáci pak zemřeli při útoku na kasárna ve městě Garma, ležícím 30 kilometrů severozápadně od Bagdádu. Deset vojáků při něm utrpělo zranění.

Povstalci v posledních měsících vystupňovali své útoky v zemi. Tento měsíc již podle výpočtů agentury AP bylo v zemi zabito 490 osob. Podle odhadů Organizace spojených národů od začátku roku zahynulo v zemi více než 8000 osob. Násilí souvisí s obnoveným napětím mezi iráckými menšinovými sunnity na jedné straně a většinovými a vládnoucími šíity na straně druhé.

Deset let po invazi do Iráku, kterou vedly Spojené státy, jsou atentáty v zemi stále ještě na denním pořádku. Násilí nicméně nedosahuje té míry, jako na vrcholu sektářského konfliktu v zemi v letech 2006 až 2008, kdy měsíčně zahynulo až 3000 osob.