"Beru to podobně jako když herec hraje různé role nebo spíše jako režisér, který režíruje více divadelních představení různého žánru. Svým způsobem je to pro mě taková terapie," řekl ČTK Burian.

Fiktivní postava Kapitána Dema má podle svých tvůrců za otce italského herce Buda Spencera. Podle promomateriálů je Kapitán Demo česko-italský multimilionář, žijící v Miami na Floridě.

Nové album 'nejtluštší hvězdy tuzemské hudební scény' v Roxy Burian představí za přítomnosti seskupení Long Vehicle Circus. Kmotrem podle tvrzení Kapitána Dema bude fotbalista Cristiano Ronaldo.

Nová nahrávka vzbudila pozornost už prvním singlem Až vyrostu, budu Nohavica. Ve svých textech se Kapitán Demo rád naváží do tuzemské hudební scény. "Měl jsem nějaké negativní ohlasy, ale vždycky si to s těmi lidmi nějak vyříkáme, když se osobně spojíme. Chápu, že se to někomu nelíbí, ale naštvaných reakcí jsem čekal více. Je to v pořádku a součástí té hry," podotkl Burian.

Postava Kapitána Dema ho prý napadla podle Tonyho Cliftona, alter ega amerického komika Andyho Kaufmana. Inspiroval ho také anglický komik a herec Sacha Noam Baron Cohen známý jako Borat.

"Na projektu je nejlepší, že fanoušci i novináři s námi tu hru hrají také. Před každým vystoupením posíláme požadavky pořadatelům, které jsou ještě nesmyslnější, než jaké má taková Madonna. Když to pořadatelé pochopí jako vtip, poznáme, že je to správné místo pro vystoupení Kapitána Dema," řekl Burian.