Kmotrem alba se stal Burianův syn Jiří, jeden z producentů nahrávky. "Jako ateista se trochu stydím za slovo křest, je to spíše takové vítání desky," uvedl Jan Burian. Na rozdíl od hostů na pódiu připil Burian šampaňským své desce jen symbolicky. "Mám venku auto a přece nepřijdu o řidičák kvůli nějaké desce," vysvětlil.

Mezi hosty se představili například Bonus, Ondřej Ježek s OTK nebo Kittchen. Velký úspěch sklidil Karel Vepřek, autor titulní skladby Burianova alba. Písničkář s harmonikou rozesmál publikum písní se slovy "Karlíku, Karlíku, vrať se, nemáme dobrého vládce, nenech si na žezlo zvracet...".

Na nahrávce Jiná doba se podíleli mimo jiné Jan P. Muchow, Martin Kyšperský, Viliam Béreš, Petr Marek z Midi lidi, Dan Fikejz nebo Mikoláš Růžička. "Vybíral jsem si lidi o třicet let mladší, protože tohle bych neuměl," uvedl Burian po písni Cizí holka, jejíž text zhudebnil alternativní písničkář vystupující pod jménem Kittchen.

Producenti dostali k dispozici skladbu a svobodu s ní naložit dle libosti. Nové aranže a nahrávky vznikaly v různých studiích, profesionálních i domácích, i v domácnostech bez studií a na nahrávací přístroje všeho druhu včetně mobilního telefonu.

Hudebník, protagonista televizních pořadů a dokumentarista Jan Burian, který je známý mimo jiné svým účinkováním v pořadu Burianův den žen, začínal ve dvojici s Jiřím Dědečkem, v 80. letech se však jejich cesty rozešly. Jeho texty zpívali například Michal Prokop, Vladimír Mišík či Marta Kubišová. Burianova sólová diskografie čítá přes desítku titulů, jeho literární tvorba obsahuje kromě básnických sbírek a cestopisů i osobní zápisky a fejetony. Je také spoluautorem řady filmových dokumentů. Svoji básnickou tvorbu na dnešním vystoupení charakterizoval jako 'nahořklý individualistický optimismus'.