Hlavní hvězdou přehlídky Čarodějáles je švédská kapela Royal Republic. Dalším lákadlem je premiéra nového koncertního programu orchestru B Side Band se zpěvákem Vojtěchem Dykem. Pro letní festivaly společně připravují swingové cover verze rockových hitů. Kvůli rekonstrukci části Riviéry má letos areál menší kapacitu, proto pořadatelé doporučují zakoupit vstupenky co nejdříve.

Program Majálesu podobně jako v minulých letech stojí na českých a slovenských kapelách. Účast zatím podle organizátorů potvrdili například Tomáš Klus, Michal Hrůza, Chinaski a Wohnout. Součástí programu je volba krále majálesu z kandidátů nominovaných brněnskými univerzitami.

Vícedenní prázdninové festivaly se na jižní Moravě tradičně konají například v Boskovicích na Blanensku, Strážnici, Tasově na Hodonínsku a Mikulově na Břeclavsku. Právě v Mikulově čeká návštěvníky překvapení v podobě dalších změn v areálu, který město postupně rekonstruuje. Stavbaři tentokrát pracují na novém pódiu, lavičkách i osvětlení. Prostranství pod pódiem bude zpevněné, a tak tentokrát už po dešti nezačne připomínat bahenní koupele.

Program mikulovského festivalu prozrazuje dramaturg Romek Hanzlík postupně. Zatím potvrdil například kapely Dunajská vlna, Nylon Jail a Kieslowski. Celou jednu scénu letos přehlídka věnuje 30. výročí alternativní kapely Už jsme doma. Festival se v souladu s tradicí uskuteční v poslední srpnový víkend.