První část hudebního odpoledne nabídne hudební dílničky pro děti po celém Rudolfinu, tedy ve Dvoraně, Sukově síni, v respiriích a možná i v Prezidentském salonku. Pořadatelé žádají dětské návštěvníky a případně i rodiče, aby do Rudolfina přišli v karnevalových maskách.

Ve druhé části uvede ČF s šéfdirigentem Bělohlávkem ve Dvořákově síni speciální komponovaný pohádkový koncert podle scénáře Kláry Boudalové. Příběhem o hodných vílách, zlých skřítcích, princeznách a chrabrých princích provede děti herec Pavel Tesař. Děti budou mít příležitost zapojit se do dění na pódiu. Součástí koncertu budou různé interaktivní úkoly a vyhlášení nejlepší masky. Program je vhodný pro děti ve věku od pěti do 12 let.

ČF pokračuje se svými programy pro předškoláky, školáky, středoškoláky i vysokoškoláky například v úspěšných programech režisérky Alice Nellis. Pro žáky základních škol s Pavlem Liškou (diriguje Vojtěch Jouza), pro středoškoláky s Janem Budařem (diriguje Ondřej Vrabec), pro dospělé posluchače s Markem Ebenem (diriguje Jiří Bělohlávek). Jan Budař, Ondřej Vrabec a ČF 8. až 10 dubna nabídnou program pro teenagery, mimo jiné na téma k čemu je klasická hudba a proč se jí říká vážná.