S Castrem se jako s mladým revolucionářem seznámila v roce 1952. Dala mu k dispozici svůj dům pro schůzky, na nichž se plánovalo zahájení revolty.

Blondýna Revueltaová se zelenýma očima byla vyhlášená krasavice známá v havanské společnosti. V době, kdy se seznámila s Castrem, byla provdaná za kardiochirurga, avšak její srdce tíhlo k revoluci a dobrodružství, píše server BBC. Dala proto ochotně revolucionářům k dispozici všechny své peníze a zastavila pro ně své safíry, smaragdy i diamanty.

Castro si ji nikdy nevzal a odmítl původně uznat Alinu jako svoji dceru. Udělal to, až bylo dívce 12 let. V roce 1993 se jí podařilo dostat se z Kuby, když předstírala, že je španělská turistka, a od té doby žije v USA.

"Mimořádná žena, která zosobňovala krásu a vysokou inteligenci a celý svůj život zasvětila Castrově věci," napsal o Natalii její životopisec Tad Szulc.

Po ukončení vztahu se Revueltaová s Castrem nestýkala, avšak udržela si práci ve vládních institucích. Nikdy prý jí nevadilo, že Castro stavěl vždy revoluci na první místo, ale přiznala, že jí "trvalo mnoho let, než ho vypudila ze svého srdce".