Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Letadlu se zasekly dveře do kabiny: Kapitán letu nemohl řídit!

Kapitán letu nemohl kvůli rozbitým dveřím při přistání do kabiny
Kapitán letu nemohl kvůli rozbitým dveřím při přistání do kabiny  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
30. ledna 2015
08:03

Kapitán letadla společnosti Delta Air Lines byl ve čtvrtek nucen prožívat závěrečnou část letu v pozici řadového cestujícího. Přinutila jej k tomu závada na dveřích pilotní kabiny, kvůli níž zůstal před přistáním v prostoru pro cestující. Přistávací manévr místo něj zvládl první důstojník a stroj se 160 pasažéry bezpečně dosedl v Las Vegas.

Hlavní pilot opustil z neznámých důvodů nedlouho před přistáním letadla směřujícího z Minneapolis do Las Vegas kabinu, a když se chtěl vrátit a zahájit přistávací manévr, zaseklé dveře jej nepustily dál. Nastalou kritickou situaci vyřešil druhý pilot, který byl se strojem schopen přistát sám. "Linkové letadlo může přistát s jedním pilotem u řízení a piloti Delta Air Lines jsou plně školeni pro podobné situace," uvedla společnost v prohlášení.

Podle amerického leteckého úřadu FAA však musel být let označen za ohrožený a okolnosti incidentu se budou vyšetřovat.

salto ( 30. ledna 2015 08:26 )

Je to nepříjemný, já si ondynojc zabouchl dveře od bytu, takže se dokážu vžít do kůže toho pilota

popocatepetl ( 30. ledna 2015 08:22 )

Tak šel normálně na záchod a zatímco dříve při tom mohly dveře kabiny zůstat i otevřené, teď se to kvůli teroristům nesmí. Pojistka proti teroristům zafubgovala perfektě, akorát pilot bude příště létat s plínkami.

Zobrazit celou diskusi