"Příchod Jiřího Zonygy do souboru vnímáme jako posílení našeho týmu sólistů. Jsme přesvědčeni, že nejen díky svým hlasovým dispozicím, ale i sílou své osobnosti bude skvělým Faustem," uvedla zakladatelka a šéfka RockOpery Praha Pavla Forest.

Podle slov producenta a autora hudby Milana Steigerwalda bude zpracování Goetheho nejznámějšího díla Faust opravdovým rockovým nářezem. "Náš Faust nabídne energickou hudbu ve stylu nu-metalu v podání živé kapely hrající přímo na pódiu," sdělil.

Vedle Zonygy a Dyka se na jevišti představí Pavla Forest v roli Hospodina a také například Jan Toužimský z Arakainu jako Wolfgang.

Režisér Štolpa vnímá Fausta jako představení o síle pokušení, touze po poznání vedoucí k věčnému zatracení, hledání smyslu života a víry v sama sebe. A také o věčném boji lásky a vášně s utrpením a bolestí, dobra se zlem. "Téma Faust versus Mefistofeles je opravdu velmi zajímavé, kromě rockově-metalového hudebního zážitku si mohou lidé do svých životů odnést i něco navíc. Třeba si odpoví na otázku, kdo z těch dvou je vlastně větší ďábel? A co nám více brání ve štěstí - naše poživačné vášně nebo naše pokrytectví a nechuť přiznat si nepříjemné pravdy?" dodal režisér.

RockOpera Praha uvádí autorská díla Milana Steigerwalda a Pavly Forest, nastudované režisérem Romanem Štolpou. Za doprovodu živé kapely na pódiu vystupují osobnosti české hudební scény, jako Kamil Střihavka, Viktor Dyk, Vlasta Horváth, Lešek Semelka a další. Loni měla v RockOpeře premiéru metalová opera 7 proti Thébám.