"Chystáme pro naše české fanoušky několik ochutnávek z nového alba. Loňský koncert v Lucerna Music Baru byl jeden z nejlepších, co jsme kdy měli, takže se nemůžu dočkat," sdělila Francisová, která se narodila v Rumunsku, ale s rodiči vyrůstala v Německu.

Francisová se věnuje elektroswingu, který patří ke stále oblíbenějším žánrům taneční hudby. Tento styl elektronické rytmy spojuje s živými nástroji a hudebním dědictvím 30. let minulého století. Její neoswingovou kariéru odstartoval dvorní producent a spoluhráč Goldielocks. Debutové album s názvem St. James Ballroom, které obsahuje hity Shoot Him Down, St. James Ballroom nebo Gangsterlove, vydala před dvěma lety. Z desky dýchá atmosféra swingové éry 20. let promíchaná s rozmanitými vlivy popu, hip hopu, elektra a latiny.

Vydání nového alba je naplánováno na příští rok. "Nejsme jako klasická kapela, která jede od jara do podzimu turné a pak se zavře do studia. Některé písničky, které budou na albu, jsme nahrávali už před třemi roky. Zbytek já i Goldie skládáme na cestách. To, že se potkáváme pořád s novými lidmi a poznáváme nové krajiny, má také vliv na naší tvorbu. V nových písničkách je ten vliv rozdílných kultur určitě cítit," podotkla Francisová, jejíž debutové album ocenil i electroswingový guru Parov Stelar.

Jeho kapela The Parov Stelar Band se již několikrát představila v České republice, kde je tento styl stále populárnější. Například herec a zpěvák Ondřej Havelka, známý milovník jazzu, swingu a vůbec prvorepublikové kultury, vydal ke svým nedávným šedesátinám album s názvem Kríze sem, kríze tam, na kterém jsou i čtyři elektroswingové předělávky.