Fanoušci všech věkových kategorií areál zcela zaplnili, a to včetně tribun, které areál uzavíraly. Část z nich vyslyšela varování pořadatelů, že areál je rozbahněn, a přišla vybavena holínkami. Další se nechali inspirovat názvem koncertu a na Vypich přišli v maskách čertů nebo se svítícími ďábelskými rohy.

Show zahájil Kabát průřezem své tvorby od legendární skladby Porcelánový prasata po písně z novějších alb. Publikum nadchli třeba skladbami Šaman, Bára nebo Go satane go, nemohla ale chybět ani tradičně jedna z nejúspěšnějších písní této formace Žízeň, při které zpěvem kapelu podpořilo celé publikum. S fanoušky se pak krátce před 22:00 rozloučili skladbou Moderní děvče.

Frontman Vojtek několikrát publikum zapojil do koncertu například výzvou k hromadné fotografii, při písni Starej bar rozzářily areál světla ze stovek zapalovačů.

Akci na Vypichu už v podvečer zahájila čtyřiadvacetiletá rodačka z Čeladné Lenka Lo Hrůzová. Po ní se představila dánská rocková skupina D-A-D, dříve známá jako Disneyland After Dark, která před dvěma lety nadchla návštěvníky Masters Of Rock Café ve Zlíně.

Pořadatelé očekávali rekordní návštěvu. Předchozí koncert Kabátu na Vypichu v září 2009 vidělo přibližně 60.000 lidí a byl podle managementu kapely největší tuzemskou akcí svého druhu. Vojtek dnes během koncertu poznamenal, že se jedné z písní zúčastnilo "více než 60.000 lidí".

Fanoušci převážně střední generace už několik hodin před začátkem koncertu proudili směrem na louku před oborou Hvězda. Na travnaté ploše před areálem popíjeli pivo u stánků s občerstvením a na menším pódiu sledovali například skupinu Krucipüsk.

U stánků s pivem se v areálu tvořily nekonečné fronty, ve kterých měli úspěch především fanoušci s ostrými lokty. I když alkohol tradičně tekl proudem, s divokými koncerty Kabátů z 90. let se to nedalo srovnat. Ti, kterým se nepodařilo protlačit blíže k pódiu, mohli koncert sledovat na velkoplošných obrazovkách.

Mnozí z příchozích si před začátkem produkce nakoupili jídlo a pití v nedalekém supermarketu. Koše i prostor před vchody do areálu se zaplnily prázdnými láhvemi, protože při pečlivých osobních prohlídkách při vstupu se ukázalo, že nápoje není možné vnášet dovnitř. "Pijte, uvnitř to bude mnohem dražší," povzbuzovala se před vchodem parta mužů s velkými plastovými lahvemi piva.

Na místě byli hasiči, čtyři sanitní vozy se záchranáři a záchranářský modul Golem. Městská policie měla kvůli akci ve službě 115 strážníků.

První Po čertech velkej koncert se konal před pěti lety, když Kabát oslavoval 20 let existence. Ten nynější bude jediným letošním vystoupením kapely v Česku. Proti předpokladům ale skupina na Vypichu nepokřtí chystané nové album. Kabát zahraje 32 skladeb.

Kabát již přes dvě desetiletí hraje v sestavě Josef Vojtek (zpěv), Ota Váňa (kytara), Radek Hurčík (bicí), Milan Špalek (baskytara a texty) a Tomáš Krulich (kytara). První album Má ji motorovou kapela vydala v roce 1991. Za deset let již kralovala žebříčkům prodejnosti, když si kompilaci Suma sumárum koupilo přes 130.000 příznivců. Zpěvák Josef Vojtek se stal známým širší veřejnosti účinkováním v muzikálech atelevizních show.