Druhé místo patří desce Ivety Bartošové s názvem Iveta naposledy, kterou natočila před čtyřmi lety během spolupráce s Jarkem Šimkem. Tragicky zemřelá zpěvačka má ještě na dvacátém místě album Platinum Collection. V České republice velmi populární Coldplay jsou třetí, Vedle hudby plní stránky tuzemských novin nový vztah jejich zpěváka Chrise Martina s herečkou Jennifer Lawrencovou.

Na čtvrté místo z osmého poskočila nahrávka Magický hlas rebelky Marty Kubišové, která je soundtrackem ke stejnojmennému dokumentu Olgy Sommerové. Na páté příčce je dlouhodobě úspěšná deska Inzerát skupiny Kryštof. Následuje Xindl X s dvojalbem Čecháček Made a sedmá je britská metalová legenda Judas Priest se svým albem Redeemer Of Souls. Do první desítky poprvé pronikl s novou nahrávkou Hypnotic Eye Tom Petty, který skončil osmý. devátý je Jiří Pavlica s Hradišťanem a desítku nejprodávanějších nahrávek uzavírá Michal Hrůza a jeho projekt Den. Autor je stále hospitalizován po brutálním napadení v ostravské Stodolní ulici.

Mezi dvaceti nejprodávanějšími alby je ještě Lana Del Rey s nahrávkou Ultraviolence, Hana Zagorová s deskou Vyznání, výběr Chinaski 20 let v síti, debut Ondřeje Brzobohatého Identity, deska The Hunting Party amerických Linkin Park, písničkářka Radůza s albem Gaia, kompilace Nejlepší písničky o lásce všech dob, a album Heaven & Earth legendární skupiny Yes, písničkář Jaromír Nohavica s albem Jarek Nohavica a přátelé, kompilace Smetana - Greatest Hits a album X Eda Sheerana.

Oficiální žebříček 100 nejprodávanějších alb a výběrů populární hudby publikuje česká pobočka IFPI každý týden na základě hlášení vybraných prodejen.

1. Tomáš Klus - Proměnamě

2. Iveta Bartošová - Iveta naposledy

3. Coldplay - Ghost Stories

4. Marta Kubišová - Magický hlas rebelky

5. Kryštof - Inzerát

6. Xindl X - Čecháček Made

7. Judas Priest - Redeemer Of Souls

8. Tom Petty - Hypnotic Eye

9. Hradišťan & Jiří Pavlica - Vteřiny křehké

10. Michal Hrůza - Den