Electric World Tour začalo,již loni. jeho letošní druhá část odstartovala v polovině května v Chile a přestože už její původní rozpis obsahoval 45 zastávek, na četné žádosti dalších pořadatelů se skupina rozhodla přidat další koncerty.. "Pop jak víno! Tahle nádherná show jen potvrzuje členství Pet Shop Boys v klubu těch nejlepších. Stejně jako Madonna, Lady Gaga a Kate Bush to jsou správné pop hvězdy, které dobře chápou, jak propojit mainstream s avantgardou." napsal například recenzent The Times.

Vedle skladby Axis deska přinesla dalších sedm nových skladeb a coververzi písně Bruce Springsteena The Last To Die. K písním jiných autorů sáhli Pet Shop Boys i v minulosti, například k Viva La Vida od Coldplay nebo přepracovali hit irských U2 Where The Streets Have No Name.

V České republice jsou Pet Shop Boys velmi populární. Jejich album Electric loni v květnu proniklo až na čtvrté místo tuzemské prodejní hitparády. "Naše poslední desky byly zpravidla odpovědí na předcházející alba. Zatímco Elysium mělo reflektivní náladu, Electric je hodně výbušné a taneční," přiblížili Pet Shop Boys jejich poslední nahrávku, na které hostuje i rapper Example.

Vstupenky na pražské vystoupení jsou k dostání v síti Ticketpro za 1290 korun.

Pet Shop Boys vznikli v roce 1981. Neil Tennant a Christopher Lowe, kteří se údajně náhodou setkali v obchodě s elektronikou, se dostali do čela britské hitparády hned svým prvním singlem West End Girls a během následujících let svůj úspěch s dalšími písněmi několikrát zopakovali. Dosud Pet Shop Boys prodali 100 milionů svých nahrávek. V Praze Britové vystoupili již několikrát, poprvé v roce 1991.