Podle pořadatelů je hlavní myšlenkou Léta na Jungmaňáku oživit Prahu napříč generacemi. První ročník přilákal tisíce návštěvníků. Svěží atmosféru podle nich každému koncertu dodá mladá kapela, jako předskokan větším jménům. Cílem této snahy je podpora mladé hudební scény a její propojení s významnými hudebníky.

Festivalový program dnes odstartuje jedna z nejuznávanějších tuzemských zpěvaček Iva Bittová, která mimo jiné představí svou poslední desku Proplétám. V programu najdeme i blues a rock zastoupený veterány z kapely Krausberry. S čerstvě natočeným reggae albem se představí též Mr. Cocoman. Letos festival poprvé v ČR uvede stoupající německou hvězdu, formaci Dirty Honkers, která v Praze předvede svůj mix electroswingu a taneční muziky. Samotný závěr festivalu pak bude patřit hudebním nadšencům z uskupení The Tap Tap.

"Léto nahrává velkým festivalům, zejména mimo hlavní město. Ovšem mnoho lidí v Praze i přes léto tráví velkou část svého času a proto jim chceme nabídnout zajímavý hudební program pod širým nebem. Minulý ročník ukázal, jak moc v metropoli tato náplň v létě chybí," uvedli organizátoři.