"Po klasické éře, kdy jsem měl rád Mozarta a Rachmaninova, jsem se zbláznil do punkové hudby a zpíval jsme v System of the Down Revivalu. V 15 letech jsem se dostal k první profesionální agentuře a později následoval poměrně úspěšný singl V síti. Na desce mapuju přerod od elektropopu k pozitivnějším akustičtějším písničkám," řekl ČTK Voxel.

Písničkář, vlastním jménem Václav Lebeda, se na tuzemské scéně pohybuje už několik let. Získal cenu televize Óčko jako objev roku, koncem loňského roku odehrál společnou šňůru s Adamem Mišíkem a Johnym Machettou a donedávna objížděl české kluby s kapelou UDG. "Zjistil jsem, že úspěch si člověk musí vyjezdit. Koncerty pro mě byly velkou zkušeností, také proto, že se odehrávaly před různorodým publikem," uvedl Voxel.

Vydání debutové desky je pro něj velkým svátkem. "Interpret bez desky prostě není zcela právoplatným interpretem a já jsem zvědav, jak lidi písně z ní uchopí, jestli ucítí ten přerod, případně ji odsoudí. Ať to bude tak nebo tak, jsem připraven na vše, protože není nad životní zkušenost. A v hudbě to platí dvojnásob!" uvedl Voxel. "Chci dělat, co mě baví a nechci se stylizovat do role někoho jiného, než jsem. Baví mě pozitivně motivovat posluchače," dodal.

Video k singlu Trip vznikalo hned v osmi evropských státech. Natáčeli ho šest dní v osmi státech Evropy. "Jedná se o letní věc, která je ve srovnání s předchozími singly klidnější a kytarovější. V jednom těžším životním období jsem si uvědomil, že nechci svou hudbou lidi šokovat, od toho tu jsou jiní. Mám v úmyslu je spíše motivovat, dovést je k úsměvu, navodit pozitivnější atmosféru, připomenout bezstarostné letní chvíle a občas také pobavit," uvedl Voxel.

Jednadvacetiletý student Západočeské univerzity v Plzni se ve škole věnuje oboru popularizace hudební kultury. "Stíhám těžko, ale chtěl bych to dotáhnout na bakaláře, pak bych se chtěl živit hudbou," plánuje Voxel, který zkoušel přes časem prorazit v talentové soutěži SuperStar. Porota ho však tehdy do užšího výběru soutěžících nepustila. Jeho píseň Superstar se paradoxně objevila jako hudební upoutávka dosud posledního ročníku soutěže.