"Jako hlavní hvězdy se letos představí kapely ověřené na československé hudební scéně. Návštěvníkům však nechceme nabídnout jen hudební zážitky. Festival má totiž svou atypickou atmosféru, protože se koná v těsné blízkosti jezera, a může tak poskytnou i další zážitky v podobě koupání či vodních radovánek. Chceme pro návštěvníky připravit zázemí, kde si budou dva dny užívat léta a hudby," podotkl Breitkopf.

Stejně jako loni tak nebude chybět druhá scéna, kde budou během programu připraveny ukázky cirkusového umění a rodiče na ní najdou také zábavu pro děti. "Na místě kurtů pro plážový volejbal postavíme plážový bar s lehátky, slunečníky a míchanými nápoji. Chybět nebude ani vinárna, čajovna či kavárna," uvedl Breitkopf.

K dalším interpretům, kteří na festivalu zahrají, bude patřit například Michal Prokop s Framus 5, který se na přehlídku vrací podruhé. "Jeho koncert byl před lety pro všechny přítomné velkým zážitkem. Vracet se bude i dnes už legendární kapel Mňága a Ždorp. Naopak úplně poprvé do Hlučína přijede dcera Lenky Filipové vystupující pod jménem Lenny či Pavel Helan, autor hitu Koupil jsem si Iphone a finalista soutěže Československo má talent. Těšit se mohou i příznivci drsného humoru a milých písní herce Jiřího Schmitzera. Velkou show pak slibuje i účast kapel Skyline a Zrní," řekl Breitkopf. Podle něj počet účinkujících ještě není konečný, protože organizátoři jednají s dalšími interprety, včetně zahraničních.

Dvoudenní vstupenky jsou stále v předprodeji za zvýhodněnou cenu 390 korun. "Minimálně nabídneme koncert deseti předních českých a slovenských kapel. V přepočtu pak za jeden koncert návštěvník zaplatí 39 korun, což považujeme za dobrou cenu," míní Breitkopf. Bližší informace k festivalu lze nalézt také na webových stránkách www.sterkovnamusic.com.