Nyní čeká tenistky v Ostravě o víkendu semifinále Fed Cupu proti Italkám a dnešní losování na Velký pátek se neslo v duchu Velikonoc. Jména hráček pro dvouhry byla nalepena na čokoládových vajíčkách, které hráčky posléze dostaly.

Velikonoční kraslice tenistky jinak už dávno nemalovaly. "Já naposledy tak před patnácti lety," pátrala v paměti Klára Koukalová. "Já předloni ve Stuttgartu v rámci akce pro turnaj, jinak už dávno ne," doplnila světová šestka Petra Kvitová.

Sedmadvacetiletá Lucie Šafářová, která v sobotu zápas v ČEZ areně zahájí duelem proti Saře Erraniové, se pamatuje, jak foukala vajíčka v první třídě. "Dělalo mi problém udělat dírku, abych je vyfoukla, ale malování mě bavilo," řekla Šafářová. "Já si ani nepamatuji, že bych malovala, za mě to dělala máma," podotkla Andrea Hlaváčková.

I letos se budou tenistky na velikonoční pondělí přesouvat na turnaje, většina z nich poletí na antuku do Stuttgartu. Nijak zvlášť je ale nemrzelo, že přijdou o velikonoční zvyky. "Velikonoce nepatří mezi naše nejoblíbenější svátky," shodly se.