Poprvé se ale letos závěrečný koncert konal v opravených industriálních halách. "Lidé jednoznačně změnu uvítali. Z nevyhovující haly jsme se přesunuli do lokality, která nabízí mnohem lepší zázemí pro nás i návštěvníky. Festival to hodně posunulo," řekl Fitzgerald.

Kromě skupiny Tae Lane si návštěvníci mohli poslechnout i skupinu Robbed & Lynched, což je tradiční irská folková skupina pocházející z irského městečka Drogheda. Na přehlídce ale vystoupily i dvě kapely tuzemské, které hrají irskou hudbu - folk-punková kapela Cheers! či vyznavači tradiční irské hudby, skupina Dálach.

Festival se v Ostravě koná vždy týden po svátku patrona Irska a Irů svatého Patrika. Z akce, jež v prvním ročníku přilákala několik stovek lidí, se rozrostla do festivalu, který navštěvuje i více než 5000 lidí. Největším lákadlem bývá pravidelně závěrečný koncert s kapelami hrajícími irskou hudbu.

Mezi největší hvězdy v minulosti patřila klíčová skupina irského rocku dublinští Aslan, kteří do Ostravy přijeli v roce 2007. V roce 2013 festival hostil první a zároveň poslední koncert legendární skupiny The Wolfe Tones v Česku, která v ten rok ukončila svou padesátiletou kariéru. Informace o festivalu lze najít také na internetových stránkách www.irskyfestival.cz.