Dvaaosmdesátiletý Zíma v očividně dobré kondici poděkoval z jeviště Národního divadla lidem, kteří ovlivnili jeho životní cestu a kteří již nejsou mezi živými. Jmenoval nezapomenutelné osobnosti kulturní scény, mezi nimi například Miloše Nedbala, Jana Wericha nebo Alfréda Radoka.

Zíma hrál a zpíval od roku 1962 třicet let v Komorním divadle, které patřilo do Městských divadlech pražských. Účinkoval také na Fidlovačce, v Hudebním divadle v Karlíně a na scénách v Plzni a v Liberci. Inscenace, v nichž vystupoval, sahá od činohry přes operetu až po muzikál. Slávu mu přinesl princ Radovan ve filmové pohádce Princezna se zlatou hvězdou. V roce 2008 získal Cenu Františka Filipovského za celoživotní mistrovství v dabingu.

Jeho pěvecká kariéra začínala u swingu, stal se hvězdou popmusic a jako jeden z prvních u nás se věnoval rokenrolu. Od 70. let se zaměřil na dechovku a lidové písničky. Stalo se tak prý díky Zdeňkovi Podskalskému a jeho televiznímu pořadu Babiččina krabička. Na desky nazpíval přes 200 písní, získal tři Zlaté a jednu Platinovou desku.

Už v pondělí 30. března se Zíma se zpěvačkami Yvettou Simonovou, Evou Pilarovou, Pavlínou Filipovskou a svými kolegy Karlem Štědrým, Karlem Kahovcem a Viktorem Sodomou vydává na turné. Spolu navštíví desítku měst a 29. dubna zavítají do Velkého sálu pražské Lucerny.