V Divadle ABC chystá režisér Petr Svojtka na listopad hru Ronalda Harwooda Na miskách vah, drama o hledání pravdy a společenské zodpovědnosti umělce v totalitní společnosti. V březnu připraví Miroslav Hanuš hudební komedii Proč muži neposlouchají a ženy neumějí číst v mapách, která poradí, jak předcházet partnerským krizím. A v červnu Pavel Khek zrežíruje slavný Puškinův milostný příběh nenaplněné lásky, hledání smyslu a životního cíle Evžen Oněgin.

V Rokoku nastuduje v listopadu Ondřej Zajíc španělské drama Hodina před svatbou. Autor Pere Riera v něm ukazuje, jak finanční a obchodní zájmy devastují rodinné vztahy. První březnovou premiérou bude komedie Noc bláznů australského dramatika Louise Nowry, kterou zrežíruje Pavel Khek. A sezonu tam uzavře Čechovova tragikomedie o lidské duši a promarněných životech Strýček Váňa v režii Petra Svojtky.

"Bez nadsázky se dá říci, že všechny hry jsou dramatickými skvosty - ať už klasický Váňa či současné drama Na miskách vah. Jsem rád, že jako českou premiéru uvedeme současné španělské drama Hodina před svatbou. Velkou výzvou k jevištnímu převodu bude Puškinův Oněgin a jsem velmi zvědavý, jak se s ním nový kmenový režisér spolu s naším souborem vypořádá," uvedl umělecký šéf Petr Svojtka.

Pavel Khek (1978) spolupracuje s divadly ve Zlíně, Mostě a Českých Budějovicích. Po několikaleté spolupráci s mladoboleslavským divadlem se v roce 2011 stal jeho uměleckým šéfem. Vyučoval na Vyšší odborné škole herecké v Praze a ve zlínské herecké škole. V Městských divadlech pražských režíroval v roce 2012 Želary.

Od 1. března si mohou zájemci koupit předplatné do Městských divadel pražských na sezonu 2015/2016. Na výběr mají ze čtyř předplatitelských skupin. Více informací o připravovaných inscenacích i o předplatném je na na internetové adrese www.mestskadivadlaprazska.cz.