Uvedením do Síně slávy se Solpera připojí k dalším osobnostem českého designu a módy jako je Zdena Bauerová, Libuše Niklová, René Roubíček, Zdeněk Ziegler a Jak Kaplický.

Ceny Czech Grand Design budou na galavečeru 14. března vyhlašovat vítěze 11 kategorií, a to Designér roku, Módní designér roku, Designér šperku roku, Grafický designér roku, Fotograf roku, Výrobce roku, Obchod roku, Objev roku, Síň slávy a Grand Designér roku. Udělena bude i Cena veřejnosti, přímý přenos uvede ČT art.

Jan Solpera se narodil v roce 1939. Vystudoval pražskou UMPRUM, kde byl žákem Františka Muziky, a po několika letech se na ní vrátil v roli pedagoga. Od roku 1973 vedl po 30 let ateliér knižní grafiky a písma. S dílem Jana Solpery je možné se často setkat i v běžném životě - jedno z jeho písem nesou například české bankovky, přebaly známých knih, plakáty a další materiály.

Solpera je také autorem klasifikace tiskových písem a z řady jeho studentů se stali významní a respektovaní grafičtí designéři. "Pan Solpera mě dokázal přesvědčit, že písmo je živé a že ho stačí jen tak nějak vyklepat z papíru. Nebál se mi otevřít dvířka pro něho jistě k mnohdy těžko pochopitelným experimentům a dokázal se přirozeně nadchnout pro cesty, kterými by se sám asi nikdy nevydal," říká grafický designér Petr Babák, zakladatel studia Laboratoř, který se stal Grand designérem roku 2009.