"Hra podává biblickou látku a otázku víry s velkým nadhledem a vtipem. Sympatická trojice rošťáckých tučňáků, kteří při svém dobrodružství polemizují o existenci boha, pobaví zaručeně nejen dětského diváka," uvedl dramaturg Zdeněk Janál.

Ve hře se tři tučňáci nudí na jižním pólu. Všude je jen sníh a led, fouká vítr a oni debatují o tom, zda existuje bůh. Po hádce jeden z tučňáků odejde pryč. Najednou se zjeví boží posel, který jim sděluje, že přijde potopa a na arše se zachrání jen pár od každého druhu. Jenže tučňáci jsou tři, a tak jednoho propašují na archu v kufru.

"Je to krásný příběh o přátelství a věrnosti, je velmi zábavný a je brilantně, poutavě a dojemně napsaný. A má pěknou pointu," uvedl Pecko. Ve hře se publiku představili Petr Borovec, Veronika Macková, Jana Ondrušková a Ladislav Špiner.

Německý autor Ulrich Hub je hercem, režisérem a dramatikem. Píše filmové scénáře, divadelní i rozhlasové hry. Za hru o tučňácích získal v roce 2006 Německou divadelní cenu v oblasti divadla pro děti a mládež. Stejnojmenná rozhlasová verze byla vyhlášena nejlepší dětskou rozhlasovou hrou. Dílo se zdařile rozšířilo na scény po celé Evropě.