Jízdárny jsou rozlehlejší než sousední zámek, který byl po staletí sídlem knížecího rodu Lichtenštejnů. Za druhé světové války se přestěhovali do Lichtenštejnska. Zámek se stal atrakcí pro turisty, jízdárny, kterým se přezdívá Palác koní, zchátraly.

Loni skončila jejich rekonstrukce, která stála asi půl miliardy korun. EU hradila z dotací 85 procent nákladů, zbytek zaplatil stát. První z nových expozic představuje právě opravu tohoto komplexu. Mimo jiné je v této části maketa lednického hřebce. Šlo o plemeno ušlechtilých koní vyšlechtěné na panství Lichtenštejnů pro stáje evropských panovníků. S příchodem komunismu v Československu lednický hřebec vyhynul.

Další ze stálých výstav se jmenuje Krajinou parků a představuje Lednicko-valtický areál jako lužní oblast upravenou za Lichtenštejnů do podoby rozlehlého anglického parku. Je v něm, kromě mnoha drobných památek, i 60 metrů vysoká vyhlídková věž Minaret, postavená na přelomu 18. a 19. století. V expozici je její maketa i s lešením ukazujícím, jak dělníci kdysi při stavbě věže vozili na její vrchol stokilogramové kvádry.

Třetí výstava zejména prostřednictvím fotografií představuje Lednicko-valtický areál jako součást Biosférické rezervace Dolní Morava. Patří do ní i nedaleká CHKO Pálava u Mikulova a polesí Soutok, které leží na soutoku řek Moravy a Dyje. Jde o oblast s četnými vzácnými rostlinami a mnoha druhy vodních ptáků.

Vstup do expozic budou mít dospělí za 60 korun, děti, senioři a studenti za polovinu. Do dubna budou otevřeny o víkendech, na jaře budou v provozu každý den.