Vystoupení osmadvacetileté popové hvězdy a o 60 let starší jazzové legendy má být očekávaným vrcholem hudebního programu slavnostního večera. Jejich společné album Cheek to Cheek přitom bylo nominováno na nejlepší vokální album tradičního popu. Oba už přitom vědí, jaké to je získat nejprestižnější ocenění v hudebním showbyznysu. Bennett je jejich šestinásobným držitelem a Lady Gaga je majitelkou pěti gramofonků.

NARAS dnes rovněž oznámila, že při předávání hudebních trofejí společně vystoupí i další hvězdní hudebníci, mimo jiné zpěvák Adam Levine z poprockové skupiny Maroon 5 spolu se zpěvačkou Gwen Stefaniovou a irský folkový rocker Hozier se slavnou Skotkou Annie Lennoxovou.

Už dříve bylo oznámeno, že slavnostního předávání cen se zúčastní další hvězdy hudebního nebe, například Ariana Grandeová, Miranda Lambertová, Madonna, Usher a Pharrell Williams.

Nominacím na Grammy v nejdůležitější kategorii vévodí letos ženy. O nejdůležitější trofej za nejlepší nahrávku roku budou na 57. ročníku bojovat Australanky Iggy Azaleaová s písní Fancy a Sia s písní Chandelier s Američankami Meghan Trainorovou (All About That Bass) a Taylor Swiftovou (Shake It Off). Británii zastoupí Sam Smith s baladou Stay With Me.

Nejvíce nominací, po pěti, letos získali nováček Sam Smith a ostřílená Američanka Beyoncé.