Finalisté tak letos mají ve výstavě větší prostor. Souběžně se koná ve Window galerii České spořitelny výstava, která představí všechny nominované projekty v kategorii Objev roku. Ve finále je v této kategorii student grafického designu na Vysoké škole uměleckoprůmyslové (UMPRUM) Jan Horčík za vizuální styl výstavy Boyscouts of Freedom (ve spolupráci s Tomášem Bilinou), dále za grafickou podobu hudebního projektu Endless Illusion a vizuální styl pro značku Cutulum Elišky Kuchtové.

Objevem roku se také může stát studentka AVU Klára Vystrčilová, která vyrábí kožené oděvy s ruční výšivkou, nebo absolventi UMPRUM Tadeáš Podracký a Markéta Kratochvílová, kteří tvoří společně. Nominováni byli za své diplomové práce Dioscuri (Tadeáš Podracký), Enfant Terrible (Markéta Kratochvílová) a kolekce svítidel Skywalker, kolekci dekorativních skleněných nádob Pineapples a skleněných objektů Finland Objects.

V kategorii Designér roku jsou nominováni společnost Dechem, Koncern Design Studio a Milan Pekař. Módním designérem roku se může stát LaFormela, Ivana Mentlová nebo Jakub Polanka. V kategorii Designér šperku jsou ve finále Nastassia Aleinikava, Janja Prokić a známé šperkařské duo Zdeněk Vacek a Daniel Pošta tvořící pod značkou Zorya, které už jednou vyhrálo hlavní cenu Czech Grand Design; tu získává absolutní vítěz napříč kategoriemi.

Výstava ukazuje také finalisty kategorií Grafický designér roku, Fotograf roku, Obchod roku a Výrobce roku. Každý rok také jeden významný designér vstupuje do Síně slávy a udílí se i Cena veřejnosti, o které mohou diváci hlasovat na internetu a ve výstavě.