"Spojení klasického díla s impozantním sálem a více než šedesátihlavým tělesem FOK nemůže nikoho nechat na pochybách, že půjde o nezapomenutelný večer. Zvlášť, když symfonici zahrají veškerou hudbu v tomto klasickém hororu živě," uvedl Eichler.

Autorem hudby je držitel Oscara Bernard Hermann, který má na vytvoření Hitchcockova úžasného filmového světa neodmyslitelný podíl. Unikátní večer se uskuteční v režii společnosti Hitchcock live.

"Hitchcock live je nová společnost, která si dala za cíl poskytnout lidem ještě větší zážitek z filmů tohoto režiséra. Jsme filmovými a hudebními fanoušky a přinášíme projekt, který ještě nebyl v takovém provedení doma i v cizině uskutečněn," komentovali to promotéři večera Peter Marček a Josef Císař.

Film Psycho se dočkal tří pokračování, z nichž třetí režíroval představitel hlavní role Anthony Perkins. Čtvrté se odehrává ještě před původním příběhem, kde sice Perkins opět hraje, avšak roli Normana Batese v mládí představuje jiný herec. Perkins zemřel během příprav pátého dílu.

Hitchcock byl mnohokrát nominován na řadu prestižních ocenění. Obdržel dva Zlaté glóby, osm Laurel Awards a dostal pět ocenění za celoživotní dílo. Pětkrát se ocitl v nominaci na Oscara za nejlepší režii, nikdy však cenu akademie nedostal. Film Rebecca, nominovaný na jedenáct Oscarů, získal zlatou sošku za nejlepší film roku 1940. V roce 1980 obdržel Hitchcock od britské královny Alžběty II. Řád britského impéria.

Podrobnosti o filmovém koncertu Psycho/Hitchcock Live naleznou zájemci na internetové adrese www.hitchcocklive.cz.