Smlouva s novým šéfdirigentem a hudebním ředitelem je uzavřena na tři roky s možností prodloužení o další dvouleté období. Emmanuel Villaume tak s PKF každou sezonu stráví čtyři až šest koncertních týdnů v Praze a dále šest až osm týdnů na zahraničních zájezdech.

"Zamýšlím rozvíjet soubor specifickým programem a zároveň objevovat drahokamy v repertoáru - klasickém, romantickém a repertoáru 20. století. Chci zajistit souboru nové příležitosti na zahraniční scéně," podotkl dirigent s tím, že plánuje také pracovat na soudobé hudbě.

PKF označil za velmi flexibilní a originální ansámbl nejen hudebními kvalitami a kvalitami hudebníků. "Ale zejména ve smyslu frázování, zvuku, schopnosti interpretace mnoha rozličných stylů se skutečným důrazem na detail, stejně jako smyslem pro svobodu," sdělil.

Villaume diriguje po celém světě, mimo jiné byl jmenován hudebním ředitelem Dallaské opery (TDO). "Aktuálně dělím svůj profesní čas rovným dílem mezi operní a symfonickou hudbu, což je myslím velmi důležité, podobně jako působit částečně ve Spojených státech a částečně v Evropě. Tedy být hudebním ředitelem v Dallasu a hudebním ředitelem PKF v Praze je skvělá kombinace," podotkl Villaume.

Letos padesátiletý mistr taktovky s orchestrem spolupracoval například na albu Souvenirs se slavnou ruskou sopranistkou Annou Netrebkovou nebo na CD s americkým tenoristou Bryanem Hymelem. Villaume byl mimo jiné v minulosti dvakrát pozván do abonentní sezony PKF.

V aktuální sezoně čeká Emmanuela Villaume s PKF - Prague Philharmonia dvojice silvestrovských koncertů v arabském emirátu Omán. Objeví se také v abonentní sezoně PKF v Praze v květnu 2015 v Rudolfinu na koncertě se sólo flétnistou Berlínské filharmonie Emmanuelem Pahudem.