Výstava Vzpomínka na Filipa Topola se otevře v kavárně Café 87. "Jádro výstavy věnované vloni zesnulému zpěvákovi, pianistovi, skladateli a textaři tvoří černobílé fotografie od Karla Šustera. Ty mapují celou historii kapely Psí vojáci. Dominují přitom koncertní fotografie a různé momentky. Navíc vystavíme vybrané písemnosti včetně Filipových kreseb," uvedl kurátor a lektor David Hrbek.

Během první prosincové středy se muzeum kromě této výstavy zaměří také na expozici českého symbolismu Tajemné dálky. Mezi více než 300 exponátů veřejných i soukromých sbírek se mohou zájemci projít i s kurátorem výstavy Otto M. Urbanem. "Prosincová prodloužená středa především reaguje na velký zájem o tuto výstavu, která vůbec poprvé samostatně představuje fenomén českého symbolismu," podotkl Bielesz.

Během tohoto dne nabízí Muzeum umění volný vstup do obou objektů, do Muzea moderního umění a Arcidiecézního muzea. Prodloužením otevírací doby a volným vstupem chce muzeum podle ředitele Michala Soukupa vyjít vstříc všem věkovým skupinám návštěvníků. "Dopoledne mohou tuto nabídku využít například školy, odpolední a večerní program pak směřujeme na dospělé publikum, pro které je standardní otevírací doba do 18:00 často nedostatečná," podotkl ředitel.

Projekt po vzoru světových galerií zavedlo muzeum letos v březnu. Podle Bielesze první středy v měsících od té doby zaznamenaly až trojnásobnou návštěvnost.