Podle ní jde o jedno z nejlepších francouzských studií. Schmerkin se věnuje umělecké 3D animaci a na kontě má mimo jiné Oscara za krátkometrážní film Logorama (2009).

"Tuhle animovanou sci-fi grotesku jsem nazval dokumentární, neboť jejím cílem je pomocí abstrahovaného příběhu, spojeného se simulací zrychleného času v počítačové 3D animaci, zachytit futuristickou tvář světa třeba za miliony let," uvedl o svém připravovaném snímku Švadlena.

Jezdec času vypráví surrealistickou grotesku v rámci silné vizuální a barevné stylizace. Jde o jakousi civilizační komickou antipohádku o postupném rozpadu světa a další možné evoluční proměně jeho obyvatel. Hlavním hrdinou přitom je svědek tohoto procesu - zpola humanoid, zpola zvířecí tvor, procházející jednotlivými obdobími další budoucnosti naší pozemské existence. Ondřej Švadlena evokuje apokalyptické, romantické i surrealistické fantazie. S českou kulturou ho pojí drsný černý humor i smysl pro absurditu.

Český producent filmu Martin Vandas potkal svého francouzského kolegu před pár lety ještě na Anifestu v Teplicích. "Přijel se podívat na tehdejší začátky Visegrádského animačního fóra, kde se prezentovaly první zárodky nových krátkých animovaných snímků. Právě tam režisér Ondřej Švadlena se svým filmem Mr.Dr.Chain pohoršil a zároveň i nadchl diváky. A uplynulo pár let a my se společně pokusili udělat nový temný krátký film Ondřeje Švadleny o podivném hlodavci plujícím a proskakujícím časem v apokalyptických dobách," řekl Vandas.

Projekt získal podporu Státního fondu kinematografie a francouzského CNC, film významně podpořila mezinárodní softwarová společnost Chaos Group.

Ondřej Švadlena se narodil v roce 1978, o šest let později jeho rodina emigrovala do Kanady. Studoval ilustraci a komiks v Belgii, v novém miléniu se přestěhoval do Česka, kde vystudoval Vysokou školu uměleckoprůmyslovou a pracoval jako 3D animátor a art director. Od října 2010 žije mezi Prahou a Berlínem. Jeho filmy jsou prezentovány a oceňovány na mezinárodních festivalech po celém světě.