Orwellův antiutopický román, který do obecné mluvy vnesl pojem Velkého bratra jako synonymum pro mechanismy narušování soukromí, převedl na filmové plátno zatím nejúspěšněji právě v roce 1984 režisér Michael Radford. Hlavní postavu si zahrál John Hurt.

Nový pokus o natočení příběhu cenzora Winstona Smithe z Ministerstva pravdy má podniknout Greengrass ve spolupráci s producentem Scottem Rudinem, z jehož dílny pochází například životopisný snímek o zakladateli Facebooku Marku Zuckerbergovi The Social Network.

Greengrass s Rudinem spolupracoval také na svém zatím posledním filmu Kapitán Phillips, který byl loni nominován na Oscara. Dvojice má rovněž spojit síly u dalších chystaných filmových počinů, včetně životopisného snímku o Martinu Lutherovi Kingovi s názvem Memphis.

Britský filmař natočil několik dalších kladně hodnocených snímků, jako jsou Krvavá neděle nebo Let číslo 93. Nyní údajně pracuje na dalším filmu o elitním tajném agentovi Jasonu Bourneovi, opět s Mattem Damonen v hlavní roli.