Návštěvníci galerie uvidí práce Jiřího Gruse, Lely Geislerové, Adolfa Lachmana, Karla Jerieho, Petra Korunky, Jana Jiříčka, Marka Rubce a Tomáše Kuthana. "Asi nejsvéráznější pohled na Krakonoše předvedla Lela Geislerová, která ztvárnila Krakonošku. Jinak autoři využili techniky, kterými běžně tvoří, a vytvořili svůj pohled na Krakonoše," řekla Pangrácová.

Trutnovská galerie se podle ní bude snažit vystavené ztvárnění Krakonošů pořídit do svých sbírek. "Letos se to asi nepodaří, ale byli bychom rádi, kdybychom je získali a mohli je v budoucnu vystavit," řekla Pangrácová, která věří, že výstava prací autorů komiksů by se mohla stát nejnavštěvovanější akcí galerie letošního roku. "Je to výstava pro široké spektrum návštěvníků, není zacílená jen na mladé publikum, ale jsou tu například i skvělé ilustrace klasických románů od Jiřího Gruse," řekla ředitelka.

Trutnovská galerie ve výstavních prostorech na městském úřadě vystavuje do 28. listopadu snímky Bohuslava Tošovského. Od 4. prosince je vystřídají fotografie Petra Bambouska z Bornea.