"Mladí fotografové Jan Douša, Čeněk Folk a Petr Pustina se ve své kolektivní práci volně inspirovali historickými fotografiemi zaměstnanců karlovarského hotelu Imperial. V rámci symposia vytvořili skupinové i individuální portréty zaměstnanců, a to jak těch, se kterými se hosté běžně setkávají, tak i méně viditelných profesí, jakými jsou pokojské nebo zahradník. Fotografie pořizovali klasickou cestou na velkoformátové černobílé filmy čtyři krát pět palců," uvedl Kuklík.

Další dva účastníci osmého ročníku Petr Kuklík a Petr Krejčí se zaměřili na fotografie, které bude společnost Imperial Karlovy Vary moci využít také na hotelových propagačních materiálech. Petr Kuklík vytvořil soubor fotografií nočního parku před hotelem Imperial, jemuž umělé osvětlení vdechuje pohádkovou atmosféru. Petr Krejčí využil možností moderní digitální fotografie a záběry pořizoval metodou Light Painting, která umožňuje naprosto dokonalé vykreslení detailů a struktur.

Podle ředitele hotelu Imperial Jiřího Švaříčka i přes pokles počtu hostů a nutná úsporná opatření nepočítá skupina Imperial s tím, že by ukončil podporu kulturních akcí. Kromě designérského sympozia pořádá například i soutěž evropských sklářských škol v Sanssouci Junior Glass Match.

Imperial Design Symposia se během osmi let zúčastnilo 28 designérů, někteří z nich opakovaně. V prvním ročníku v roce 2007 vznikl světově úspěšný lázeňský pohárek Kala, který Česko reprezentoval na řadě přehlídek designu a výstav. Podle návrhu designérů se realizovaly i další produkty, šálek na kávu ze setu Balneo od Martina Přibíka nebo korporátní grafický design pro Hotel Imperial a Spa Resort Sanssouci od grafického designéra Filipa Cvrčka, unikátní set Vienna do stejnojmenné kavárny a další produkty.

Výstava fotografií letošního ročníku Imperial Design Symposia začíná dnes a bude k vidění v Imperial Gallery hotelového komplexu.