"Moc se na tu práci těším," uvedl Řezníček, který se na roli připravuje také studiem informací o Baťovi a jeho době. Nejnáročnější podle něj bude zvládnout velké množství textu, kterého jeho role má.

Jako školák narozený v sousedních Otrokovicích Řezníček zpracovával práci o podniku Svit. "Taky jak Baťa vykořisťoval dělníky. Uvědomuju si, že co nevzniklo za Bati, to ve Zlíně není. Je obdivuhodné, že toho někdo dokázal tolik vykonat. Baťa byl tvrdý k sobě i okolí," podotkl herec.

Tomáš Baťa, živý je podle umělecké šéfky divadla Hany Mikoláškové hra, na kterou divadlo dlouho čekalo. "Téma ve Zlíně dodnes rezonuje," uvedla. Řada lidí však podle ní ví, že Baťa existoval, pak už se však znalosti i názory rozcházejí.

Tvůrce světového obuvnického impéria nečekaně zemřel v roce 1932 při letecké havárii v Otrokovicích, bylo mu 56 let. "Odešel bez možnosti rekapitulace. Inscenace si klade otázku, co by se stalo, kdyby neletěl a zůstal živý," řekla Mikolášková.

Divadlo si uvedením hry také připomíná letošní 120. výročí založení baťovských závodů. Sté narozeniny by letos slavil také Tomáš Baťa junior, který zemřel v roce 2008.