Ve dvoukolové soutěži se představilo 40 recitátorů, většinou úspěšných soutěžících z národních přehlídek Wolkerův Prostějov a Hviezdoslavův Kubín. Jejich výkony hodnotila sedmičlenná porota. "Starší kategorie byla jako vždy výborná. Naopak někteří mladší soutěžící mají ještě co dohánět. Snad to pro ně bude výzva, aby na sobě zapracovali," poznamenala Marková.

Druhé místo mezi mladšími soutěžícími obsadila Tereza Svěráková z Prahy a na třetím skončila Michaela Palaščáková z Liberce. Mezi staršími byla druhá Renata Jurčová ze slovenských Levic a na třetí příčce skončila další Slovenka, Alžbeta Jurkovičová z Trnavy.

Porota udělila i cenu zakladatele přehlídky Jiřího Brolla za osobitý interpretační výkon soutěžícímu do 19 let, kterou si odnesla Frederika Kašiarová ze slovenské obce Dačov Lom. Na Slovensko putuje i Cena Jiřího Demla za osobitý interpretační výkon ve starší kategorii, kterou získala již zmíněná Alžbeta Jurkovičová.

Ocenění za přínosný přednes textu českého nebo slovenského si mezi mladšími soutěžícími (Cena Vladimíra Justla) odváží do Liberce Michaela Palaščáková a mezi staršími (Cena starosty Města Valašské Meziříčí) uspěl Radim Šíp z Brna. Přehlídky se letos podle Markové zúčastnili recitátoři ve věku 15 až 40 let, ze Slovenska jich přijelo 17.

Festival letos nabídl i ohlédnutí za uplynulými devětačtyřiceti ročníky. "Vydali jsme publikaci, která shrnuje historii festivalu. Pozvali jsme bývalé vítěze, povídali jsme si, prohlíželi fotky a bylo nám strašně fajn," uzavřela Marková, která je dramaturgyní přehlídky již 16 let.