Hakl i Hůlová cenu získali v minulých ročnících, oba se tím pádem stali porotci, o osudu svých letošních nominací ale rozhodovat nebudou. Hůlová se vzdala členství již v loňském roce a Hakl zase nyní nebude moci podle pravidel hlasovat.

Emil Hakl má letos nominaci za svou knížku povídek Hovězí kostky (Argo), Petra Hůlová za novelu Macocha (Torst). Kahuda má v soutěži svůj rozsáhlý román Vítr, tma, přítomnost (Druhé město), Jan Němec beletrizovaný životopis Františka Drtikola s názvem Dějiny světla (Host), Reiner román o Ivanu Blatném nazvaný Básník (Torst) a Lucie Tučková knihu o básnířce Suzanne Renaudové Petrkov 13 (Paseka).

Společnost Josefa Škvoreckého byla založena v roce 1989. Za dobu své existence vydala 35 publikací, navíc vydává občasník či ročenku Danny. Společnost připravila bibliografii Josefa Škvoreckého a podílela se na jejím novém vydání. Spolupracuje také na vydávání Spisů Josefa Škvoreckého. Literární Cena Josefa Škvoreckého si klade za cíl ocenit a podpořit nejlepší české spisovatele.